2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Pyragėliai su saldžiu įdaru


Pasiguodė viena jauna mamytė, kad sūneliui gydytojai nustatė alergiją vištienai ir kiaušiniams. Ir ką belieka daryti – nevartoti šių produktų nei sūnui, nei mamai, bent jau kurį laiką. Mamai iškilo dilema, o kaip blynus, pyragus, sausainius kepti :(. Bet su kiekviena problema ir nauji atradimai :).

Pasak netradicinės medicijos, alergiją pirmiausia sukelia pakitimai pasąmonėje, ir tik vėliau išlenda į paviršių įvairiais bėrimais, raudonavimais ir pan. Teigiama, kad vaikai labai dažnai būna alergiški šokoladui, įvairiems saldumynams, kas yra sąlygota nemeilės, pavydo jaunesniems šeimos nariams. Maži vaikai negali aiškiai išsakyti savo jausmų ir problemų, už juos šį darbą atlieka fizinis kūnas.


Pyragėliams reikės (16 vnt.):
350 g miltų,
apie 150 ml šalto vandens,
5 – 6 šaukštų tirpinto „ghee“ sviesto arba aliejaus,
1 skardinės „Rududu“ (385 g),
1 saujos graikinių riešutų,
žiupsnelio druskos,
aliejaus arba „ghee“ sviesto pyragėlių virimui.

Miltus sumaišome su druska. Pilam „ghee“ sviestą arba aliejų ir pirštais viską sutriname iki trupinių – smėlinės tešlos. Pilame vandenį ir minkome vienalytę tešlą. Paruoštą tešlą pridengiam ir atidedam gerai valandai kambario temperatūroje.

Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinam grūstuve ir suberiam į „Rududu“. Gerai permaišome.

Tešlą pyragėliams padaliname į vienodus 32 gabaliukus, kurių kiekvieną iškočiojam iki nedidelių, tačiau plonų apvalių blynelių.

Ant vieno blynelio dedam šaukštą įdaro. Kraštus šiek tiek sudrėkiname ir ant viršaus prilipinam kitą tešlos blynelį. Gerai užsukam kraštus.

Pyragėlius verdame įkaitintame aliejuje arba „ghee“ svieste, kol gražiai paruduoja.

Skaniausi šilti, bet ne karšti, kadangi įdaru galima nusideginti.

Skanaus ir naujų atradimų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą