2011 m. vasario 14 d., pirmadienis

Suktinukai su medumi ir kokoso drožlėmis


Taip jau nutiko, kad savaitgalį į lauką nekišau nosies: užsisukau namuose su darbeliais. Ir kaip visada savaitgaliais, gaminau ir pusryčius, ir pietus, ir vakarienę. Nors pastarąjai dažniausiai lieka kas nors nuo pietų :). Ir žinoma, kaip gi be deserto :).

Žodis desertas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio „desservir“, kas reiškia „nurinkti stalą“, o šis iš lotynų „servire“ - „būti vergu, būti naudingu“. Desertas pateikiamas po pagrindinių patiekalų, bet daugeliui turbūt žinomas posakis: „Desert s perva“ :).

Sausainiais reikės:
200 g miltų,
50 g migdolų miltų,
150 g sviesto,
50 g cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 kiaušinio,
5 – 6 šaukštų medaus,
5 – 6 šaukštų kokoso drožlių,
šlakelio vandens,
žiupsnelio druskos.

Dubenyje gerai sumaišome miltus, migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Į mišinį dedam 100 g kubeliais supjaustyto sviesto ir viską pirštais sutriname iki trupinių. Į masę pilam su šlakeliu vandens išplaktą kiaušinį ir viską sulipdome į vientisą masę. Tešlą dedam į šaldytuvą kol pasigaminsim įdarą.

Likusį 50 g sviesto ištirpiname ant silpnos ugnies. Pilam medų, beriam kokoso drožles ir kaitinant išmaišome iki vientisos masės. Nukeliam nuo ugnies ir šiek tiek atvėsiname.

Traukiam tešlą iš šaldytuvo. Iškočiojam stačiakampį lakštą, kurį aptepame įdaru. Susukam į ritinėlį. Dedam į šaldytuvą 30 minučių arba trumpiau :).

Šiek tiek atvėsintą ritinėlį supjaustome 0,5 cm riekelėmis, guldom į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pašauname į 190 °C įkaitintą orkaitę 15 – 20 minučių. Stebėkite, nes kartais užtenka ir mažiau, ypač antrai skardai :).

Sausainius atvėsiname ant grotelių.


Skanaus ir daug meilės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą