2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Cukinijų apkepas


Keptas jau ne kartą, su įvairiomis improvizacijomis. Puikiai vertinamas net užkietėjusių mėsiavalgių, kurie sėkmingai sušveičia po antrą porciją ir dar prašo palikti vakarienei :).

Kodėl dažniausiai apie valgančius mėsą žmones, sakoma mėsiaėdis? Kaip ten bebūtų, visi mes - valgome. O kai kalbama apie termiškai neapdorotą maistą besirenkantį, tai kažkodėl jis yra žaliavalgis...

Cukinijų apkepas:
1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 vidutinės cukinijos,
420 ml grietinėlės,
2 – 3 kiaušinių,
3 – 4 šaukštų kieto tarkuoto sūrio,
2 didesnių rutuliukų mocarelos sūrio,
šviežio baziliko lapelių,
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio juodų maltų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Tešlą ištraukiame iš šaldytuvo ir leidžiame atšilti.

Cukiniją supjaustome riekelėmis ir apkepame iki suminkštės, bet nesukris. Išdėliojam ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Lengvai išplakame kiaušinius, įmaišome grietinėlę, barstome pipirus, druską ir beriam tarkuotą sūrį. Gerai išmaišome.

Į popieriumi ištiestą kepimo indą aukštesniais kraštais klojam tešlą, padengdami ir indo šonus. Į dugną beriam keptas cukinijas, kurias užpilam plakiniu. Negalintys išgyventi be mėsos gali įberti smulkintos virtos ar keptos vištienos :).

Ant viršaus suberiam baziliko lapelius, kuriuos uždengiame riekelėmis pjaustytu mocarelos sūriu.

Jeigu liko tešlos, išdėliojam ornamentus ant apkepo, ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 45 - 60 min. kol sūris gražiai parus.


Skanaus ir improvizuokime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą