2011 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

Keptas rikotos sūris


Mėgstu sūrius. Beveik visus. Na gal su lietuvišku varškės sūriu rečiau bendrauju, bet pamarinavus ir jį galiu valgyti. Užsukus į didesnį prekybos centrą ilgiausiai apžiūrinėju, kas gi naujo sūrių lentynose. Gerai, kad didesni prekybos centrai toliau nuo namų ir visiškai nepakeliui važiuojant iš darbo :).

1962 m. Prancūzijos prezidentas Charles de Gaulle yra pasakęs apie Prancūziją: „Kaip valdyti šalį, kurioje yra 246 sūrio rūšys?“. Tačiau šiuo metu Prancūzijoje priskaičiuojama nuo 350 iki 400 sūrio rūšių.

Patiekalui reikės:
rikotos sūrio (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus);
mėgstamų vaisių ir uogų,
šlakelio natūralaus skysto saldiklio (agavų ar klevų sirupo, medaus ir kt.).

Rikotos sūrį, lengvai paspaudžiant, kad neliktų tuštumų, sudedam į kepimo indelius (ramekinus). Indelius sustatom į indą su vandeniu ir pašaunam į 180 °C įkaitintą orkaitę 50 – 60 min.


Galima patiekti kepimo indeliuose arba ne :). Iš indelių iškrenta gana lengvai.

Skanu su vaisiais, uogomis ir šlakeliu saldumėlio :).


Skanaus ir lai sūrių vis daugėja!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą