2011 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Vištiena su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže


Jau ir girdžiu: ar čia tokia pati vištiena kaip “kiniečiuose”? Draugai po vizito Kinijoje visada juokiasi, kad jokio saldžiarūgščio padažo jiems nėra tekę ragauti besilankant vietiniuose restoranuose. Tačiau, Kinija – didelė šalis, gal kokioje tolimoje provincijoje ruošiamas ir toks pagardas. Reiktų tikrų kinų paklausti :).

Kinijos Liaudies Respublika – valstybė rytų Azijoje, ketvirta pagal teritoriją valstybė pasaulyje ir didžiausia pagal gyventojų skaičių, kuris siekia 1 336 718 015. Tai sudaro apie 20 % visų pasaulio gyventojų.

Patiekalui reikės:
apie 300 – 400 g vištienos krūtinėlės,
2 – 3 morkų,
1 nedidelės cukinijos,
1 saldžiosios paprikos,
3 – 4 šaukštų kukurūzų krakmolo,
3 – 4 šaukštų sojos padažo,
1 – 2 šaukštų balto vyno acto,
2 šaukštų medaus,
1 šaukštelio malto imbiero,
4 šaukštų pomidorų pastos,
2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių,
šlakelio vandens,
2 šaukštelių sezamo sėklų,
aliejaus kepimui.

Vištieną supjaustome juostelėmis ir užpilam marinatu, pasigamintu iš 1 – 2 šaukštų sojos padažo, balto vyno acto, 1 šaukšto medaus ir imbiero. Paliekame apie 30 min.

Daržoves supjaustome juostelėmis ir apkepame iki suminkštės.

Marinuotos vištienos juosteles apvoliojam krakmole ir apkepame aliejuje iki gražiai apskrus.

Vištienos juosteles sumaišome su keptomis daržovėmis.

Sumaišome likusius produktus: 1 – 2 šaukštus sojos padažo, 1 šaukštą medaus, pomidorų pastą, garstyčias, sezamo sėklas. Pilam šlakelį vandens. Kaitinam iki medus ištipsta.

Padažą užpilam ant vištienos su daržovėmis.

Ragaujam su ryžiais.


Skanaus ir didelė ta Kinija!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą