2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Troškintos anties kulšelės


Mėgstu taip vadinamus “vieno puodo patiekalus”. Dažniausiai jiems ruošti laiko randu savaitgaliais, nes parbėgus iš darbų gurgiančiu pilvu, tikrai neturėčiau kantrybės laukti kelias valandas, kol orkaitė atliks savo darbą :).

Antiena skiriasi nuo vištienos ar kalakutienos. Ji yra aromatingesnė, tačiau kietesnė. Liesą anties mėsą dengia storas riebalų sluoksnis. Nuo senų laikų anties riebalai naudojami liaudies medicijoje.

Patiekalui reikės:
4 anties kulšelių,
5 – 6 bulvių,
2 – 3 morkų,
1 mažo saliero gumbo,
1 svogūno galvos,
1 – 2 skiltelių česnako,
1 puodelio raudono vyno (geriau pusiau sauso),
½ puodelio likerinio vyno,
apie 0,7 l daržovių sultinio,
kelių lauro lapų,
kelių šakelių čiobrelio,
kelių kvapiųjų pipirų,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Anties kulšeles iš visų pusių apkepame keptuvėje. Išimame į lėkštę ir išpilam iš keptuvės išsiskyrusius riebalus.

Į tą pačią keptuvę beriam smulkintą svogūną ir česnaką. Šiems apkepus beriam gana stambiai pjaustytas morkas ir salierą. Lengvai apkepame.

Bulves dedame į kepimui orkaitėje skirtą indą. Ant viršaus guldome anties kulšeles, pabarstome maltais pipirais ir druska, ir sudedam kepintas daržoves. Viską užpilam raudonu ir likeriniu vynais bei sultiniu. Sudedam lauro lapus, čiobrelį ir kvapiuosius pipirus. Indą uždengiame dangčiu.

Pašauname į 200 °C įkaitintą orkaitę 2 valandoms.


Skanaus ir kantrybės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą