2023 m. vasario 26 d., sekmadienis

Prancūziški šokoladiniai sausainiai

Sausainiai labai geri, ypač puikiai čia tinka laimo žievelė. P. Herme receptas su daug sviesto ir šokolado 😊

Sausainiams reikės (2 kepimo skardos):

175 g miltų,

1 šaukštelis sodos,

30 g riebios kakavos,

150 g kambario temperatūros sviesto,

50 g balto cukraus,

140 g rudojo cukraus,

100 g šokolado lašelių,

2 laimų nutarkuotų žievelių,

druskos.

 

Sumaišome miltus, kakavą, sodą.

Sviestą išsukame su cukrumi ir druska. Įmaišome miltų mišinį.

Suberiame šokolado lašelius ir laimo žievelę. Lengvai paminkome, kol masė taps vientisa.

Iš tešlos suformuojame 2 ritinius. Juos vyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve apie 1-2 val.

Atvėsintus ritinius supjaustome 1 – 1,5 cm riekelėmis ir sudedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, palikdami didesnius tarpus tarp sausainių.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min. Sausainiai išlieka labai minkšti, bet atvėsinti sutvirtėja.



Skanaus ir įdėkite laimo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą