2023 m. vasario 19 d., sekmadienis

Sausainiai Speculass

Kepiau įdarytą speculaas, dabar paprastesnis variantas. Ir nors olandai šiuos kepinius ragauja gruodžio pradžioje, tai man visai netrukdo juo išbandyti vasario viduryje 😊

Sausainiams reikės:

200 g miltų,

45 g migdolų miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukšto prieskonių meduoliams,

120 g kambario temperatūros sviesto,

150 g rudojo cukraus,

1 kiaušinio,

žiupsnelio druskos.

 

Sumaišome miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską.

Kitame dubenyje išsukame sviestą su cukrumi ir kiaušiniu iki purios masės.

Įmaišome miltų mišinį. Lengvai perminkome ir formuojame 2 ritinius. Juos įsukame į maistinę plėvelę, lengvai pakočiojame iki norimo diametro. Masę laikome šaldytuve apie 1-2 val.

Atvėsintus ritinius supjaustome riekelėmis ir guldome į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Sausainius kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min.

Atvėsiname ant grotelių.



Skanaus ir dar vis žiema!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą