2023 m. vasario 17 d., penktadienis

Varškės ir graikinių riešutų rageliai

Dar vieni puikūs rugelach sausainiai. Labai smagu juos gaminti. Ir žinoma, valgyti 😊

Rageliams reikės (32 vnt.):

100 g varškės,

150+40 g kambario temperatūros sviesto,

170 g miltų,

100 g cukraus,

½ stiklinės graikinių riešutų,

1 šaukšto prieskonių meduoliams,

1 mažo kiaušinio,

cukraus pudros.

 

Sumaišome sviestą su varške ir įmaišome miltus. Trumpai paminkome kol produktai susijungia ir tešla tampa vientisa.

Daliname tešlą į dvi dalis. Iš kiekvienos formuojame plokščius nedidelius diskelius. Juos įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

Pasiruošiame įdarą. Riešutus, likusį sviestą, cukrų ir prieskonius virtuviniu kombainu sutriname iki vientisos tepamos masės. Įdarą padaliname į dvi dalis.

Atvėsintą tešlą kočiojame į 2 – 3 mm storio apskritimą. Kiekvieną paviršių aptepame viena dalimi įdaro. Supjaustome (kaip picą) į 16 dalių. Kiekvieną dalį susukame į ragelį, pradėdami nuo platesnio krašto link smaigalio.

Ragelius išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Ragelių paviršius lengvai patepame plaktu kiaušiniu.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., arba kol rageliai gražiai apkepa.

Atvėsintus pabarstome cukraus pudra.



Skanaus ir greitai dingsta!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą