Šis pavasarinis augaliukas, kaip toje majonezo reklamoje, tinka ant visko :). Mūsuose jis dažniau naudojamas kaip prieskonis, o Kaukaze valgomos vienų pipirnių salotos.
Pipirnėse yra daug kalcio, fosforo, jodo, geležies, B grupės ir C vitaminų, karotino bei garstyčių aliejaus, kuris ir suteikia aštroką skonį ir stiproką kvapą. Vienintelė bėda, kad džiovinta arba virta ji netenka visų savo naudingų medžiagų. Tad šia bastutinių šeimos atstove būtina gardžiuotis ką tik nuskinta.
Šį savaitgalį pipirnė puikavosi ant grietinės, su kuria valgyti bulviniai blynai :).
Pipirnės populiarumą lemia ir jos nereiklumas auginimo sąlygoms – ir ant ko tik jos nedygsta, svarbiausia, kad būtų pakankamai drėgmės ir užtektų šilumos.
Pipirnėse yra daug kalcio, fosforo, jodo, geležies, B grupės ir C vitaminų, karotino bei garstyčių aliejaus, kuris ir suteikia aštroką skonį ir stiproką kvapą. Vienintelė bėda, kad džiovinta arba virta ji netenka visų savo naudingų medžiagų. Tad šia bastutinių šeimos atstove būtina gardžiuotis ką tik nuskinta.
Šį savaitgalį pipirnė puikavosi ant grietinės, su kuria valgyti bulviniai blynai :).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą