Kažkaip visi visada skuba atidaryti šašlykų sezoną. Na, mes šį kartą niekur neskubėjom, bet atidarėm. Tik tas atidarymas vyko ne prie kokio vandens telkinio, o gerokai virš žemės – 5 aukšte :). Ir galiu pasidžiaugti, kad pavyko puikiai: gal dėl iš tolimos šalies gautų prieskonių vištienai, gal dėl geros nuotaikos ir oro, o gal ir dėl vieno, ir dėl antro :).
Nors šašlykas populiarus Vidurio Azijos šalyse, tačiau savo vietą jis jau rado ir kitų šalių virtuvėse, nors ką ten virtuvėse – turbūt teisingiau būtų sakyti lauko baliuose... Tikras šašlykas valgomas nuo iešmo, o Lietuvoje iš plastikinių indų, užgeriamas dažniausiai šaltu alumi, nors tai daryti yra net labai pavojinga. Na, bet į smulkmenas nesileisiu šį kartą, nes yra mokančių ir tinkamai mėgautis maistu :).
Iešmeliams reikės:
vištienos krūtinėlės,
prieskonių (aš išbandžiau gautas lauktuves, tačiau kas tame mišinyje yra dar nepavyko tiksliai nustatyti),
maltų pipirų,
druskos,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
cukinijos,
paprikos.
Vištieną supjaustome gabaliukais, apibarstome prieskoniais, druska, pašlakstome aliejumi ir paliekam pasimarinuoti.
Daržoves supjaustome, kad būtų tinkamos formos vėrimui. Padruskiname, papipiriname.
Paruoštą vištieną ir daržoves veriam ant skirtingų iešmukų.
Kepimui naudojau vienkartinę grilinę.
Pateikiam su mėgstamu padažu ar daržovėmis. Kaip visada, ant mano stalo karaliavo gražgarstės su citrina ir kedro riešutais.
Skanaus ir tinkamai mėgaukimės maistu!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą