2010 m. liepos 17 d., šeštadienis

Raudonosios salotos


Salotos sukonstruotos iš to, kas buvo tinkama joms šaldytuve, nes per tokius karščius mažai norisi kur nors kišti nosį :). Labai puikiai derėjo raudongūžis kopūstas.

Raudongūžiai kopūstai senovės Romoje buvo naudojami plaučių ligoms gydyti. Juose gausu kalio, magnio, geležies. O įdomu tai, kad visi geriečiai vitaminai gūžėje pasiskirstę nevienodai, jų kur kas daugiau išoriniuose lapuose. Šie kopūstai puikiai išsilaiko žiemos metu, tačiau rauginimui nėra tinkami. Tad mėgaukimės jais dabar :).

Salotoms reikės:
¼ raudongūžio kopūsto galvos,
2 – 3 pomidorų,
2 agurkų,
½ šviežio sūrio su prieskoniais pagaminto braziliškai,
žiupsnelio šviežiai maltų pipirų,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
šlakelio balzamiko acto.

Visus produktus supjaustome, pabarstome pipirais, pašlakstome aliejumi ir actu. Gerai išmaišome.


Skanaus ir negaukime saulės smūgio (žinau, ką tai reiškia)!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą