2010 m. liepos 18 d., sekmadienis

Virti kiaušiniai


Ir kodėl visos ir visi galvojate, kad koks gi čia dabar gali būti patiekalas. Virti (o kartais net kepti!) kiaušinius moka, net nieko negaminantys vyrai :). Bet čia bus šiek tiek kitaip virtas :). Stebėkite :).

Kiaušinių dažniausiai atsisako žmonės, kuriems padidėjęs cholesterolio kiekis. Taip, tiesa, kad vienas kiaušinio trynys turi 250 mg cholesterolio, o paros cholesterolio, gaunamo su maistu, norma neturi būti didesnė nei 300 mg. Tačiau lazda turi du galus. Trynyje yra ir lecitino, kuris labai svarbus cholesterolio reguliavimo procese, nes neleidžia cholesteroliui nusėsti ant kraujagyslių sienelių. Todėl kiaušinių nereikia visiškai pašalinti iš mitybos raciono net ir sergant ateroskleroze ir esant padidėjusiam cholesterolio kiekiui kraujyje.

Kitaip virtiems kiaušiniams reikės:
kiaušinių,
šlakelio aliejaus,
šviežiai maltų pipirų,
druskos.

Susikarpome maistinę plėvelę. Gabaliukai turėtų būti tokio dydžio, kad tilptų kiaušinis ir dar liktų galimybės užrišti.

Dedam vieną plėvelės gabaliuką ant puodelio. Padarome įdubimą. Įlašinam aliejaus. Mušam kiaušinį. Atsargiai suimam kraštus ir užrišam ta pačia plėvele.

Taip pasiruoštus kiaušinius leidžiam į verdantį vandenį. Verdam, kaip visada – kas kokius labiau mėgsta :).

Išvirusius lengvai išimam iš plėvelės, pabarstome pipirais, druska.


Skanaus ir kud-ku-da!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą