2010 m. liepos 15 d., ketvirtadienis

Rūgštynių sriuba


Per tokius karščius ne itin norisi ir valgyti, ypač karštus patiekalus. Tad šalta sriuba puikiai tinka kirminui numarinti :). Ši sriuba į mano virtuvę atkeliavus iš vaikystės, kuomet perlėkus iš kiemo galima buvo valgyti tik jos, nes pasak mamos, galima nieko nevalgyti, bet sriuba – privaloma :).

Rūgštynės buvo naudojamos net karalių virtuvėse. Anglijoje XVII a. rūmuose buvo mėgiamas pyragas su rūgštynių sultimis, gaminami padažai, salotos, užkandžiai. Tačiau šias žalialapes reikia vartoti saikingai, dėl jose, kaip ir rabarbaruose, besikaupiančios oksalo rūgšties.

Sriubai reikės:
poros saujų rūgštynių,
2 – 3 bulvių,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
1 – 1,5 l vandens.

Užverdam vandenį, pasūdom, beriam kubeliais supjaustytas bulves. Šioms šiek tiek apvirus, sumetam susmulkintas rūgštynes.

Kai bulvės jau visiškai išvirusios, į sriubą, pastoviai maišant, pilam išplaktą kiaušinį. Kas labiau mėgsta virto kiaušinio gabaliukus, išsiverda kiaušinį ir jį susmulkinus pagardina sriubą :).

Valgom šaltą.


Skanaus ir neperkaiskime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą