2010 m. rugsėjo 22 d., trečiadienis

Pyragėliai „Bobų vasara“



Klasikinis derinys – pomidorai, mocarela, bazilikas. Keletas minučių ir vėl namuose kvepia vasara :). Na ir kas, kad ta vasara tik bobų, bet vien žodis vasara jau šildo ir veidą puošia šypsena :).

Sausą ir giedrą rugsėjo pabaigos ir spalio pradžios laikotarpį Bobų vasara vadina tik lietuviai, rusai, ukrainiečiai ir baltarusiai. Latviai turi labai seną pavadinimą – atvasara, Amerikoje toks laikotarpis dažniausiai vadinamas indėnų vasara. Italijoje, Prancūzijoje - šv. Martino vasara, Bulgarijoje ir Serbijoje - čigonų vasara, Vokietijoje - senelių vasara, Čekijoje - voratinklių vasara.

Pyragėliams reikės (10 vnt.):
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (5 lapelių),
3 – 4 pomidorų,
rutuliuko mocarelos sūrio arba kelių, jeigu mažesni,
baziliko lapelių,
šviežiai maltų ar grūstų pipirų,
kiaušinio trynio.

Tešlą atšildome. Stačiakampį pjauname per pusę, o kraštuose įpjauname, kad galėtume vieną kraštinę uždėti ant kitos, suformuojant savotiškus rėmelius :).

Padalintus tešlos lakštus tepame plaktu kiaušinio tryniu, guldom riekelėmis plaustytą sūrį ir pomidorą. Užlenkiame kraštines. Patepame viršų kiaušinio trynio plakiniu. Pabarstome pipirais ir baziliko lapeliais.

Kepame apie 20 – 30 min. 170 °C įkaitintoje orkaitėje kol pyragėliai gražiai parus.


Skanaus ir pasidžiaukime paskutiniais šiltesniais spinduliais!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą