2010 m. lapkričio 18 d., ketvirtadienis

Brokolių sriuba su wasabi krienais


Nors lauke ir nešalta, bet ruduo, ypač kai nebėra spalvotų lapų ir saulėtų dienų, ne itin jaukus metų laikas. Norisi spalvų ir šilumos... Ir tam visai tiko brokolis :).

Teko skaityti, kad prieš gerus metus britai „susikalė“ su italais, kuri kopūstinė daržovė brokolis ar žiedinis kopūstas yra naudingesnė. O viskas prasidėjo nuo to, kad vietiniai britų augintojai pajuto, kad brokoliai, kurie importuojami iš Italijos, vis dažniau užkariauja vietinių virtuves. Buvo net atliekami papildomi tyrimai, kuriais nustatyta, kad abi daržovės yra labai vertingos, nežiūrint nei į jų spalvą, nei auginimo regioną.

Sriubai reikės:
2 brokolio galvučių,
50 g sviesto,
100 ml pieno,
2 – 3 šaukštų miltų,
0,5 šaukštelio wasabi krienų,
žiupsnelio džiovinto baziliko,
žiupsnelio juodų maltų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Išskristom brokolių žiedynus. Kotus šiek tiek paskutam ir susmulkinam. Viską užpilam vandeniu ir užverdam. Beriam baziliką, pipirus, druską. Paverdame iki brokoliai suminkštėja, tačiau nepraranda savo žalios spalvos. Išvirtus išgriebiam ir susmulkinam iki piurė.

Išlydome sviestą. Beriam miltus ir intensyviai maišome, kol viskas sulips į košelę. Tuomet pilam pieną ir maišome iki vientisos masės. Nuimam nuo ugnies ir pilam pusę brokolių nuoviro ir vėl gerai išmaišome.

Į brokolių piurė pilam likusį nuovirą ir sviesto-pieno masę. Beriam wasabi krienus, kuriuos prieš tai sumaišome su lašeliu vandens. Dedam puodą ant ugnies ir šiek tiek pamaišydami užverdame.

Sriubą galima paskaninti užbėrus kieto tarkuoto sūrio.


Skanaus ir gražių spalvų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą