2010 m. lapkričio 16 d., antradienis

Krevetės kataifi tešloje



Prieš porą savaičių darbinio renginio metu teko ragauti pakankamai prabangaus Vilniaus restorano užkandžių. Ir kadangi buvau organizatorė, tai drąsiai įkėliau koją į virtuvę ir bandžiau išgauti keletą paslapčių :). Bet turbūt pritrūko praktikos (arba virėja neišdavė visko iki galo), nes mano krevetės kataifi tešloje buvo labiau panašios į nesusišukavusius jūros ežius :). Bet skoniui įtakos tai mažai turėjo :).

Kataifi tešla panaši į smulkius vermišelius, kurie gaminami išpurškiant tinkamai išminkytą tešlą plonomis gijomis ant karštų padėklų. Tešla plačiai naudojama Pietų Europoje ir Artimuosiuose Rytuose, ir kaip dažnai būna, daugelis šalių ginčijasi dėl šio produkto kilmės. Dažniausia kataifi tešla naudojama saldiems patiekalams, kurie mirkomi sirupiuose, barstomi įvairiais riešutais, verdami riebaluose ar kepami.


Užkandžiams reikės:
400 g virtų didžiųjų tigrinių krevečių be kiauto, bet su uodegėlėmis,
450 g kataifi tešlos,
1 skiltelės česnako,
žiupsnelio malto imbiero,
šlakelio sakės,
šlakelio sojų padažo.

Atšildytas krevetes pamarinuojam apie 30 min. marinate, kurį pasigaminam iš česnako, imbiero, sakės ir sojų padažo.
Kataifi tešlą guldom ant padėklo ir užklojam drėgnu rankšluoščiu, kad neuždžiūtų.

Kai krevetės pasimarinuoja, o tešla pilnai atšildyta, imamės darbo – kiekvieną krevetę įsukam į tešlos siūlus. Uodegėlę paliekam neuždengtą :).


Kam krevetes, o kam jūros ežius, guldom ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir pašaunam į 180 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Mes mėgavomės egzotika su sojų padažu :).

Kadangi liko kelios gijos tešlos ir po ranka pasitaikė bananas, tai ir jis buvo įsuktas – desertui :).

Skanaus ir pabandykime ką nors naujo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą