2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Pikantiški keksiukai



Turbūt kiekvienam taip būna, kad šaldytuve vis užsilieka tai koks galiukas cukinijos, tai koks šaukštas jogurto, tai sauja tarkuoto sūrio. Tuomet (ir dar tuomet, kai tingisi eiti iki parduotuvės :)) ir gimsta įvairiausi nauji patiekalai, kurie kartais labai labai nusiseka :). Ypač tinkamai parinkus prieskonius.

Provanso žolelės - tipiškas Prancūzijos Provanso provincijos džiovintų prieskoninių augalų mišinys, kurio pagrindą sudaro rozmarinas, čiobrelis, levanda, raudonėlis ir dašis, bet galimi ir kiti variantai. Derinant komponentus, fiksuotų proporcijų nėra. Mišinio sėkmės receptas nesudėtingas – suderintos pačios paprasčiausios, bet kokybiškos žolelės.

Keksiukams reikės (12 vnt.):
mažo (gal kokie 200 g) gabaliuko moliūgo,
1/3 cukinijos,
3 kiaušinių,
100 ml natūralaus jogurto,
saujos tarkuoto kieto sūrio,
puodelio (apie 250 ml) kvietinių miltų,
½ puodelio kukurūzų miltų,
¼ puodelio alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
saujos juodųjų alyvuogių,
1 džiovinto čili pipiro,
1 šaukštelio Provanso džiovintų žolelių mišinio,
žiupsnelio maltų pipirų,
žiupsnelio druskos,
gabaliuko sviesto.

Burokine tarka sutarkuojam moliūgą ir cukiniją. Įmušam kiaušinius, pilam jogurtą ir aliejų, beriam tarkuotą sūrį. Viską išmaišome.

Kitame inde sumaišome visus miltus su kepimo milteliais, visomis žolelėmis, smulkintu čili pipiru ir druska.

Miltų ir prieskonių mišinį beriam į moliūginių masę. Gerai išmaišome.

Galiausiai įmaišome riekelėmis supjaustytas alyvuoges.

Keksiukų formeles ištepame sviestu. Į kiekvieną formelę krečiam po 2 gerus šaukštus tešlos.

Pašaunam į 180 °C įkaitintą orkaitę 30 – 40 min.


Skanaus ir naujų atradimų virtuvėje!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą