2011 m. kovo 1 d., antradienis

Plikyti pyragėliai su varškės kremu


P a v a s a r i s! Nauji darbai, naujos svajonės. Kūnas, nors ir labai trūksta vitaminų, keliasi iš sąstingio, rankos vis dažniau paglosto vis dar spintos gilumoje laukiančią suknelę, o mintys vis pabėga prie Neries pakrančių. P a v a s a r i s!

Pavasaris – весна, spring, Frühling, printemps, primavera, bahar, pružina, forår, kevad, 春, vor, wiosna, tar-rebbiegħa, våren, het voorjaar, primăvară, pomlad, kevät, Навесні, tavasz, mùa xuân, pavasaris…

Pyragėliams reikės:
135 g sviesto,
250 ml vandens,
250 ml miltų,
4 kiaušinių,
200 ml grietinėlės,
200 g kreminės varškės,
3 – 4 šaukštų cukraus,
žiupsnelio vanilinio cukraus,
šlakelio citrinos sulčių,
50 – 70 g šokolado,
šlakelio pieno.

Užvirinam vandenį su sviestu. Į verdantį mišinį po truputėlį beriam miltus ir viską išmaišome iki vientisos masės. Masę paliekam šiek tiek atvėsti. Įmušam kiaušinį, gerai išmaišome. Tą patį kartojam su likusiais kiaušiniais.

Kepimo skardą išklojam kepimo popieriumi ir konditeriniu švirkštu išspaudžiam nedidelius pyragėlius, tarp kurių paliekam apie 1 cm tarpelius.

Skardą su pyragėliais pašauname į iki 190 °C įkaitintą orkaitę 30 min. Pyragėliai turi gražiai paruduoti ir išsipūsti.

Kol pyragėliai vėsta pasiruošiam kremą. Standžiai išplakam grietinėlę, beriam cukrų, vanilinį cukrų ir kreminę varškę, įvarvinam citrinos sulčių. Viską gerai išmaišome ir vėl darbuojamės konditeriniu švirkštu įdarydami pyragėlius.

Garų vonelėje išlydome šokoladą, į kurį šliukštelim šlakelį pieno. Išmaišome iki vientisos masės ir papuošiam įdarytus plikytus pyragėlius.


Laikome vėsiai.

Skanaus ir su pavasariu!

2 komentarai: