2011 m. birželio 26 d., sekmadienis

Įdaryta saldžioji paprika


Koks gali būti gaminimas, kai sodas pilnas braškių, o pamiškės ir pievos – žemuogių :). Galėčiau nieko kito nevalgyti kokią savaitę ar dvi, tačiau kai namiškiai pradeda keistai žiūrėti ir niurnėti, tenka trumpam užsukti į virtuvę :).

Saldžioji paprika nėra tokia jau ir saldi, nes cukraus joje yra vos 5 proc., tad tai puikus dietinis produktas. Vienoje paprikoje yra vitamino C paros dozė. Karotino - beveik tiek pat kiek morkose. Ši daržovė turi dar vieną svarbią savybę: vitaminai joje išsilaiko net ją verdant ar konservuojant.

Patiekalui reikės:
2 saldžiųjų paprikų,
2 – 3 rutuliukų mocarelos sūrio,
2 – 3 pomidorų,
baziliko lapelių,
šlakelio aliejaus,
šlakelio granatų padažo,
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų.

Paprikas perpjauname pusiau, išvalome, pašlakstome aliejumi.

Sūrį ir pomidorus supjaustome riekelėmis.

Sluoksniuojam paprikų „geldelėse“: pomidoro riekelė, sūrio riekelė, baziliko lapeliai. Ir vėl iš naujo :). Viršuje – sūris. Viską pašlakstome aliejumi, granatų padažu ir pabarstome pipirais.


Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 – 40 min.

Skanaus ir dumiam į pievas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą