2011 m. birželio 4 d., šeštadienis

„Kama” miltų blynai


Lauktuvės yra gėris :). Ypač geros lauktuvės. Šį kartą iš Estijos. Valgomos. Įdomios. Lietuvoje nėra. Va taip :).

„Kama” miltai – rupiai malti ir skrudinti rugiai, kviečiai, miežiai ir žirniai. Mišinys specifinio skonio ir kvapo, šiek tiek primena riešutus. Estai šiuos miltus maišo į jogurtą, daro saldainius, net į šokoladą deda. Kaip rašoma, šie miltai vitamino B šaltinis.

Blynams reikės:
2 kiaušinių,
1 gerai sunokusio banano,
6 – 7 šaukštų „Kama” miltų,
3 – 4 šaukštų kvietinių miltų,
1 stiklinės pieno,
žiupsnelio druskos,
aliejaus arba „ghee“ sviesto kepimui.

Lengvai išplakame kiaušinius, įmaišome šakute pertrintą bananą, beriam miltus, druską ir pilam pieną. Viską gerai išmaišome.

Blynus ragaujam su grietine ar uogiene.


Skanaus ir laukiam dar lauktuvių!

2 komentarai: