Pagal prognozes, vasara ruošiasi sugrįžti, tad šis pyragas gali tapti puikiu iškylų palydovu. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas, net kitą dieną.
Špinatus geriausia valgyti šviežius, o patiekalus iš jų laikyti šaltai, nes priešingu atveju per parą iš juose esančių nitratų susidaro nitritai, kurie yra žalingi žmogaus organizmui.
Pyragui reikės:
200 g kvietinių miltų,
50 g pilno grūdo kvietinių miltų,
70 – 100 g sviesto,
3 kiaušinių,
150 g ožkos sūrio,
150 g fetos tipo sūrio,
2 gerų saujų špinatų,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Į sumaišytus miltus beriam druskos, sudedam gabaliukais pjaustytą sviestą. Pirštais sutriname trupinius, įmušam lengvai plaktą kiaušinį ir užminkome tešlą, kurią iki paruošime įdarą dedam į šaldytuvą.
Dubenyje sumaišome sūrius, įmušam 2 kiaušinius, sudedam karštu vandeniu nupiltus ir susmulkintus špinatus, beriam juodųjų pipirų ir gerai išmaišome iki vientisos masės.
Šaltą tešlą įtiesiam į kepimo formą. Šakute subadome dugną ir pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 7 – 10 min. Tuomet supilam įdarą, sumažinam temperatūrą iki 180 °C ir kepam apie 45 – 50 min.
Skanaus ir organizuojam iškylas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą