2011 m. birželio 22 d., trečiadienis

Sūrio pyragas su špinatais


Pagal prognozes, vasara ruošiasi sugrįžti, tad šis pyragas gali tapti puikiu iškylų palydovu. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas, net kitą dieną.

Špinatus geriausia valgyti šviežius, o patiekalus iš jų laikyti šaltai, nes priešingu atveju per parą iš juose esančių nitratų susidaro nitritai, kurie yra žalingi žmogaus organizmui.

Pyragui reikės:
200 g kvietinių miltų,
50 g pilno grūdo kvietinių miltų,
70 – 100 g sviesto,
3 kiaušinių,
150 g ožkos sūrio,
150 g fetos tipo sūrio,
2 gerų saujų špinatų,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Į sumaišytus miltus beriam druskos, sudedam gabaliukais pjaustytą sviestą. Pirštais sutriname trupinius, įmušam lengvai plaktą kiaušinį ir užminkome tešlą, kurią iki paruošime įdarą dedam į šaldytuvą.

Dubenyje sumaišome sūrius, įmušam 2 kiaušinius, sudedam karštu vandeniu nupiltus ir susmulkintus špinatus, beriam juodųjų pipirų ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

Šaltą tešlą įtiesiam į kepimo formą. Šakute subadome dugną ir pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 7 – 10 min. Tuomet supilam įdarą, sumažinam temperatūrą iki 180 °C ir kepam apie 45 – 50 min.


Skanaus ir organizuojam iškylas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą