2011 m. spalio 3 d., pirmadienis

Morkų tortas „Alfa“


Gavosi labai įdomiai. Net nežinau, bet gavosi :). Iškeptą, suteptą ir papuoštą tortą nunešiau būsimam valgytojui, kuris, kaip ir galėjau tikėtis, lindėjo kompiuteryje. Pamatė mano meną ir kviečia žvilgtelti į vaizdą ekrane. Žiūriu, ir matau vaizdelį :). Taip ir gimė torto pavadinimas :).


Alfa – pirmoji graikų abėcėlės raidė, kuri, kaip ir visas abėcėlinis raštas, išsivystė iš finikiečių rašto. Tarptautinis žodis alfabetas - pirmųjų dviejų graikų abėcėlės raidžių junginys.

Tortui reikės (gaunasi tikrai didelis):
Biskvitams:
250 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
2 – 3 šaukštų topinambų miltelių (nebūtinai),
550 – 600 g smulkiai tarkuotų morkų,
100 g kokoso drožlių,
200 g tamsaus „Muscovado“ cukraus,
2/3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus,
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos.
Kremui:
600 g pertrintos varškės,
120 g cukraus,
420 ml plakamosios grietinėlės,
citrinos sulčių.

Sumaišome miltus, kepimo miltelius, topinambų miltelius, druską.

Į aliejų beriam tamsų cukrų ir gerai iššukame, kad neliktų gumuliukų. Po vieną sumušam kiaušinius ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

Smulkiai tarkuotas morkas sumaišome su kokoso drožlėmis ir krečiam į skystą masę. Išmaišome.

Suberiam miltus ir gerai išmaišome iki vientisos masės.

Tešlą krečiam į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pašauname 35 – 40 min. į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Tikrinam mediniu pagaliuku – jis, žinoma, kad turi būti sausas.

Biskvitams auštant gaminame kremą.

Iki standumo išplaktą grietinėlę atsargiai krečiam į su cukrumi išsuktą varškę. Maišant, iki norimo skonio įlašinam citrinos sulčių.

Sutepam biskvitus, papuošiam, kaip šauna į galvą (o kartais šauna labai netikėtai) ir statom tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Mums jis skaniausiai valgėsi kitą dieną :).


Skanaus ir lai gaunasi įdomiai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą