2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Avinžirnių troškinys su chorizo dešra


Gavau lauktuvių iš Ispanijos. Dešrą J. Lyg pas mus dešrų mažai, pamanėte. Bet ši dešrikė ne šiaip mėsos gaminys – tikrų tikriausia – chorizo. Taip, mačiau jų ir Vilniaus parduotuvėse, bet sudėtis keista buvo, tai pirkti nesusigundžiau.

Ispaniška chorizo dešra gaminama iš kapotos kiaulienos ir paprikos miltelių. Gali būti valgomos šviežios dešrelės arba rūkoma. Taip pat dedami rūkytos paprikos milteliai, kurie suteikia puikų aromatą ir spalvą dešrą pakepinus.

Troškiniui reikės:
250 g avinžirnių,
150 g chorizo dešros,
2 morkų,
3 pomidorų,
2 skiltelių česnako,
2 lauro lapų,
apie ½ l vandens,
pundelio svogūno laiškų,
žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
šlakelio aliejaus.

Avinžirnius užmerkiame iš vakaro, o kitą dieną išverdame.

Giliame puode įkaitinam aliejų, beriam smulkintą česnaką. Lengvai apkepinam. Labai plonomis riekelėmis supjaustome chorizo dešrą ir beriam į puodą. Dešra aliejų nudažo ir paskleidžia aromatą. Beriam pjaustytas morkas.

Nuo pomidorų pašalinam odelę ir juos supjaustome. Beriam į puodą ir patroškinam.

Beriam avinžirnius. Pilam vandenį. Paparstome pipirais ir paprikos milteliais, metam lauro lapus. Troškinam ant vidutinės ugnies keletą minučių.

Baigus troškinti suberiam smulkintus svogūno laiškus.


Skanaus ir laukiu dar lauktuvių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą