2012 m. gegužės 19 d., šeštadienis

Bretaniškos galettes


Puikiam savaitgaliui – puikūs vėlyvi pusryčiai. Ir nors pavadinimas skamba prabangiai ir neaiškiai, patiekalas paprastas, nors su pirmu blynu teko pavargti kol pavyko tinkamai užlankstyti J.

Bretanė – regionas Prancūzijos šiaurės vakaruose, kurio pakrantes, kurios sudaro apie 3000 km, skalauja Atlanto vandenynas. Turistai čia grožisi potvyniais ir atoslūgiais, po kurių ant pusės kilomentro kranto vandenynas palieka daug dovanų ir vakarienę – austrių, krabų, dumblių.

Patiekalui reikės (7 blynams):
70 g grikinių miltų,
100 g kvietinių miltų,
2 kiaušinių,
230 ml pieno,
20 g sviesto,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
vandens,
vytinto ar rūkyto kumpio (įdarui),
kiaušinių (įdarui),
tarkuoto kieto sūrio (įdarui),
maltų juodųjų pipirų (įdarui),
druskos (įdarui),
krapų.

Lengvai šakute išplakame kiaušinius su žiupsneliu druskos ir cukraus.

Sumaišome miltus ir po truputėlį beriam į kiaušinių plakinį. Pilam pieną. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.

Į tešlą pilam tirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą. Išmaišome ir paliekame tešlą pastovėti apie 1 val.

Po 1 val. į tešlą, kuri yra gana tiršta, pilam vandens, iki gausim skystą, kaip paprastiems lietiniams.

Į įkaitintą keptuvę pilam tešlos. Kuomet blynas šiek tiek apkeps ant blyno guldom ploną kumpio juostelę. Iš sūrio formuojam šulinį ir į vidurį įmušam kiaušinį (čia mano išradimas, nes kitų atveju, kiaušinis pabėgdavo į blyno šoną). Viską pabarstome druska ir pipirais. Atsargiai užlankstome blyno kraštus link vidurio, paliekant tik „langelį“ kiaušiniui J. Uždengiame dangtį ir kepame kelias minutes.

Pabarstome krapais ir lėtai mėgaujamės.


Skanaus ir puikus savaitgalis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą