Kuomet draugas prieš gerus 20 metų besimokydamas vienoje Kauno mokykloje pamokos metu pasakė, kad Lietuvoje auga grikiai, jam buvo sumažintas pažymys. Na, manau, kad tai mokytojai būčiau patarus nors kartą išvažiuoti iš Kauno link Dzūkijos arba kelti kvalifikaciją. Šią istoriją prisimenu nuolatos, ką nors gamindama iš grikių, kurie tikrai auginami Lietuvoje :).
Grikių tėvynė – Himalajų kalnų laukymės. Dėl gausybės gydomųjų savybių, Tibeto medikai teigia, kad grikiai yra vaistas. Kaip rašoma, ypač geras derinys — grikiai su pienu. Šių produktų maistingosios medžiagos drauge suformuoja dar vertingesnius junginius.
Blynams reikės:
250 g nevirtų grikių,
2 morkų,
2 kiaušinių,
2 – 3 šaukštų miltų,
0,5 šaukštelio indiško kario,
ant peilio galo asafetidos,
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų,
žiupsnelio druskos,
šlakelio aliejaus arba „ghee“ sviesto.
Grikius išverdame ir atvėsiname.
Į įkaitusį aliejų arba „ghee“ sviestą beriam karį, asafetidą, pipirus. Šiek tiek jiems apkepus, beriam stambiai tarkuotas morkas. Apkepam.
Į atvėsusius grikius mušam kiaušinius, beriam miltus, sudedam apkepusias morkas su prieskoniais, padruskinam. Viską gerai permaišome.
Drėgnomis rankomis formuojam blynelius ir kepam.
Skanaus ir grikiai auga Lietuvoje!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą