Skonis ir kvapas netikėti, bet labai labai įdomūs. Visi ilgai kankinasi ir krenta kovoje teištardami – pasiduodu :). O viskas gana paprasta. Kaip visada :). Tik su mažais mano pakeitimais. Vėl, kaip visada :).
Vartydama estiškus tinklapius radau labai mažai informacijos apie šiuos skanėstus. Tačiau teigiama, kad tai tikrai estiškas desertas. Tik manau, kad seniau tikrai ne maskarponės sūris buvo naudojamas triufeliams gaminti :). Bet tai nieko nekeičia – estai didžiuojasi Kamakäkid.
Triufeliams reikės (apie 30 vnt.):
350 g maskarponės sūrio,
6 šaukštų rudojo cukraus,
7 šaukštų Kama miltų,
80 – 100 g lazdyno riešutų,
1 šaukšto natūralios vanilės ekstrakto,
2 šaukštų Kama miltų (triufelių apvoliojimui),
2 šaukštų rudojo cukraus (triufelių apvoliojimui),
1 šaukštelio malto cinamono (triufelių apvoliojimui),
½ šaukštelio kerobo miltelių arba kakavos (triufelių apvoliojimui).
Maskarponės sūrį sumaišome su cukrumi, Kama miltais, maltais lazdyno riešutais, kuriems reikia pašalinti odelę, ir vanilės ekstraktu. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės ir statom į šaldytuvą 1 – 2 val.
Praėjus nurodytam laikui iš šaltos masės formuojam rutuliukus, kuriuos apvoliojam Kama miltų, cukraus, cinamono ir kerobo mišinyje.
Laikom šaltai.
Skanaus ir pasiduokite!
Mums patiko :)
AtsakytiPanaikintiŠaunu :)
AtsakytiPanaikinti