2011 m. liepos 25 d., pirmadienis

Trijų miltų blynai


Atostogos mane žavi ne todėl, kad galiu keltis be žadintuvo, o dėl galimybės ramiai ir įdomiai papusryčiauti. Niekur nereikia skubėti, galima žydinčioje terasoje prisėsti, dar neišlindus iš naktinių marškinių, ir gerti kavą bei mėgautis egzotiškais blynais :).

Burnotis buvo auginamas jau prieš 5000 metų Inkų ir Actekų indėnų genčių laukuose. Taikos metu burnotį valgydavo su medumi, o karo metu - su krauju. Valgomi skambant apeiginiams būgnams, burnočio blynai su karo belaisvių krauju turėjo suteikti stiprybės indėnų kariams. Ispanams užkariavus Pietų Ameriką, burnočio pasėliai buvo išdeginti konkistadorų, nes šis augalas, netiko prie jų skleidžiamo tikėjimo. Burnotis išliko tik ten, kur negalėjo patekti krikščionių vienuoliai, t.y. aukštai kalnuose.

Blynams reikės:
2 kiaušinių,
1 puodelio pieno,
½ puodelio burnočio miltų,
½ puodelio tapiokos miltų,
½ puodelio speltos miltų,
½ šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
kokoso aliejaus kepimui.

Lengvai išplakame kiaušinius su pienu.

Kitame inde sumaišome visus miltus, cinamoną, kepimo miltelius, druską.

Į miltų mišinį pilame kiaušinių ir pieno plakinį ir viską gerai išmaišome.

Kepame kaip ir bet kokius blynus :).


Skanaus ir prisėskime rytais!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą