2011 m. liepos 10 d., sekmadienis

Marcipaniniai keksiukai


Sekmadienį labai norėjosi pasilepinti: miegoti kiek lenda, lėtai išgerti kavos, pažiūrėti, kokį seną filmą, ramiai paskaityti, netrunkant virtuvėje pasigaminti ko nors greito ir skanaus, tinkančio prie arbatos puodelio. Beveik taip ir buvo :).

Poilsis gali būti aktyvus ir pasyvus. Žmogui reikia tiek vieno, tiek kito. Atostogoms rekomenduojama išvykti iš namų ar esant galimybei iš šalies, kad galėtum visiškai atitrūkti nuo kasdieninės aplinkos. Ir ne mažiau kaip 2 savaitėms.

Keksiukams reikės (12 vnt):
80 – 100 g sviesto,
120 g rudojo cukraus,
2 kiaušinių,
150 ml kefyro,
80 – 100 g marcipaninės masės,
100 g miltų,
50 g Speltos miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių.

Kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi ir kiaušiniais. Pilam kefyrą ir sudedam marcipaninę masę. Gerai išmaišome.

Dubenyje sumaišome visus miltus su kepimo milteliais. Suberiam į skystą masę. Išmaišome iki vientisos masės.

Masę sukrečiam į popierines kepimo formeles, kurias sustatom į keksiukų kepimo skardą. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 – 35 min. Tikrinam mediniu pagaliuku.

6 keksiukus papuošiau kremu, pagamintu iš 100 g maskarponės sūrio, 20 g minkšto sviesto, 2 šaukštelių cukraus, šlakelio citrinos sulčių. Produktus reikia sumaišyti, išsukti iki vientisos masės ir statyti į šaldytuvą, kad atvėstų. O tuomet užsiimti menais :).


Skanaus ir ilsėkimės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą