2011 m. liepos 23 d., šeštadienis

Maskarponės sūrio ledai


Ledų sezonas tęsiasi. Taip ir norisi kas vakarą išbandyti vis kitokius, vis įdomesnius, vis ne taip greitai suvalgomus :). Su valgymu nesiseka, nes ledai dingsta labai sparčiai (nespėju net įamžinti kaip dera), o su bandymais – judam į priekį :).

Pirmąją vietą pagal ledų suvartojimą Europoje užimą Danija, antrąją Švedija, trečiąją – Didžioji Britanija. Vienas Rusijos gyventojas vidutiniškai per metus suvalgo 3 -4 kg ledų, vienas europietis – 12 - 14 kg, amerikietis - 20 kg. Lietuvos gyventojai žiemos mėnesiais išlaižo vidutiniškai 500 000 litrų ledų, vasarą – 4 000 000 litrų.

Ledams reikės (apie 500 ml):
2 kiaušinių,
100 g cukraus pudros,
400 g maskarponės sūrio,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto.

Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standžių putų.

Trynius išplakame su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu iki purios masės. Sudedam maskarponės sūrį ir vėl plakame iki vientisos masės.

Į trynių ir sūrio masę labai atsargiai įmaišome baltymus.

Sukrečiam į ledų gaminimo mašiną ir maišome apie 20 min.


Skanaus ir pralenkime Daniją!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą