2011 m. spalio 22 d., šeštadienis

Varškės sausainiai su obuoliais


Kartais ilgai negalvojus ir nelėkus į parduotuvę sudėtingų produktų (arba užpuolus tinginiui :)), o tiesiog žvilgtelėjus į šaldytuvą ir spinteles, pavyksta kažkas labai naujo ir įdomaus. Tiesiog savaitgalis :). O gal rudeninės nuotaikos?

Mokslininkai teigia, kad rudeninės nuotaikos kaltos net dėl finansinių krizių pasaulyje, mat po įvairiausių tyrimų paaiškėjo, kad žmonės tamsiuoju sezonu yra linkę vengti rizikingų finansinių sprendimų, tuo tarpu pavasarį ir vasarą jie daug mieliau renkasi rizikingas investicijas.

Sausainiams reikės (1 kepimo skardai):
130 g sviesto,
200 g pertrintos varškės,
200 g pilno grūdo kvietinių miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
80 g cukraus,
3 – 4 šaukštų maltų migdolų, likusių po riešutų pieno gaminimo,
3 – 4 obuolių,
1 – 2 šaukštelių rudojo cukraus,
1 šaukštelio malto cinamono,
1 kiaušinio,
stambaus cukraus.

Sviestą sutarkuojam burokine tarka. Sukrečiam varškę ir migdolus. Lengvai permaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišome į sviesto ir varškės masę. Viską išminkome iki vientisos masės, kurią uždengiam ir statom į šaldytuvą kol paruošim sausainių įdarą.

Obuolius be odelės ir sėklidžių supjaustome stambiomis riekelėmis. Užberiam rudojo cukraus ir cinamono. Išmaišome, kad riekelės vienodai pasidengtų.

Traukiam tešlą iš šaldytuvo ir kočiojam apie 3 – 4 mm storio stačiakampį, kurį daliname į trikampius. Ant kiekvieno trikampio dedam po obuolio skiltelę ar dvi, susukam bei užlipdome galus.

Sausainių viršų patepam plaktu kiaušiniu ir pabarstome stambiu cukrumi.

Pašauname į 180 °C įkaitintą orkaitę 30 – 40 min. iki sausainiai padidės ir paviršius gražiai parus.


Skanaus ir gyvenkim be krizių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą