Puikus užkandis, ypač pavasarį, kuomet taip trūksta vitaminų. Mes ragavome tiek su balta, tiek su juoda duona, tačiau tikrai tiktų įberti į sriubą ar pagardinti salotoms.
Dilgėlė yra ne tik vienas svarbiausių mūsų krašte nuo seniausių laikų augančių vaistinių augalų, bet ir puikus maisto papildas. Maistingumu dilgėlės du kartus lenkia morkas ir net tris kartus – špinatus, kaloringumu prilygsta bulvėms.
Užkandėlei reikės:
3 šaukštų maltų linų sėmenų,
1 skiltelės česnako,
1 saujos jaunų dilgėlių lapelių,
4 šaukštų linų sėmenų aliejaus,
žiupsnelio juodų maltų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Nuplautus dilgėlių lapelius nupilam verdančiu vandeniu ir šiek tiek nusausinam.
Į grūstuvę beriam česnaką ir dilgėles. Gerai išsukam iki vientisos masės.
Į žalią masę beriam maltus linų sėmenis, pipirus, druską, pilam aliejų. Viską gerai išmaišome iki neliks sausų sėmenų.
Tepam ant duonos ir ragaujam :).
Skanaus ir daug vitaminų!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą