Vis pavartau įvairias vegetariškų valgių knygas ir tinklapius. Ir dažnai tenka padūsauti, kad savo sodo šviežių vaisių ir daržovių turime labai trumpai. Tad tenka rinktis arba krautis mantą ir vykti gyventi, kur visas minėtas gėris dera gerokai ilgiau, arba tenkintis rastais prekybos centruose.
Kai kam gali tikrai nepatikti specifinis verdamo žiedinio kopūsto kvapas. Tad patariama jį verdant įmesti gabaliuką sausos duonos ar žiupsnelį valgomosios sodos. O siekiant, kad išviręs kopūstas būtų baltas, o ne lengvai gelsvas, reiktų įpilti kelis šaukštus pieno. Gal ir verta išbandyti :).
Patiekalui reikės:
1 galvos žiedinio kopūsto,
4 – 5 saulėje džiovintų pomidorų (ne aliejuje),
1 – 2 skiltelių česnako,
kelių šakelių šviežių petražolių,
aliejaus kepimui,
žiupsnelio juodų maltų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Česnaką susmulkinam ir suberiam į įkaitintą aliejų. Beriam pipirus. Tuo pačiu beriam supjaustytus džiovintus pomidorus. Trumpai apkepame.
Žiedinį kopūstą padalinam žiedynais, kuriuos pjaustome per pusę, jeigu jie yra dideli. Kopūstą beriam į keptuvę, gerai permaišome ir troškiname po dangčiu. Nepamirštame pamaišyti, o troškinimui einant į pabaigą įberiam druskos.
Kopūstas turėtų suminkštėti, tačiau išlikti traškus. Užberiam susmulkintas petražoles.
Ragaujam su ryžiais arba be jų :).
Skanaus ir gerai ten kur mūsų nėra!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą