2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis

Migdolų saldainiai



Saldainiams naudojamus retesnius produktus galima drąsiai pakeisti labiau prieinamais: agavų sirupą – skystu medumi ar kvepų sirupu, kerobą – paprasta kakava. Manau, kad puikiai pavyktų ir migdolus maišant su kitais mėgiamais riešutais.

Kaip teigia sapnininkai, sapne valgyti migdolus reiškia netikėtus turtus. O jeigu migdolus sumaišysim į gėrimus, kuriuos gersim tai tie turtai dar ir lengvai ateis. Tik va karčiųjų migdolų sapnuose valgyti nereikėtų, nes patirsime netikėtus nuostolius. Galim tikėti, galim ne :).

Saldainiams reikės:
2 puodelių migdolų,
¼ puodelio agavų sirupo,
3 šaukštų kokosų aliejaus,
2 šaukštų kerobo miltelių.

Migdolus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti keletui minučių. Tokiu būdu labai lengvai pašalinsim riešutų odelę.

Riešutus sumalti iki norimo smulkumo, tačiau miltų daryti iš jų nereikėtų :).

Į riešutinę masę įmaišyti agavų sirupą ir kokosų aliejų. Rankomis viską gerai išmaišyti.

Formuoti saldainius, kuriuos prieš apvoliojant kerobe, palaikyti šaldytuve geras 30 min.

Laikyti šaltai.


Skanaus ir sapnuokime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą