Blynus kepu savaitgaliais. Pusryčiams. Ir dažniausiai tai būna paprasti miltiniai blynai, kartais lietiniai ar čirviniai. O šį savaitgalį - tiesiog eksperimentiniai. Ir tiesą pasakius – puikūs :).
Krikščioniškose šalyse savaitgalį sudaro dvi paskutinės savaitės dienos - šeštadienis ir sekmadienis, musulmonai ilsisi – penktadienį ir šeštadienį arba ketvirtadienį ir penktadienį, o Izraelyje savaitgalis yra penktadienio popietė ir šeštadienis.
Blynams reikės:
1 obuolio,
1 banano,
2 kiaušinių,
3 – 4 šaukštų natūralaus beskonio jogurto,
6 – 7 šaukštų speltos miltų,
3 šaukštų smulkių ruginių miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
kokoso aliejaus kepimui.
Nuluptą obuolį sutarkuoti burokine tarka. Bananą susmulkinti šakute ir sumaišyti su obuolio mase. Įmušti kiaušinius, supilti jogurtą, įberti druskos. Viską gerai išmaišyti.
Sumaišyti visus miltus ir kepimo miltelius. Mišinį suberti į skystą masę ir gerai išmaišyti.
Kepti ant kokoso aliejaus.
Kadangi blynai gavosi saldūs, tad puikiai tiko šaukštelis grietinės.
Skanaus ir laukiam vėl savaitgalio!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą