2011 m. gegužės 10 d., antradienis

Pats paprasčiausias obuolių pyragas


Na toks paprastas, kad jau nėra kur. Keptas dar studentavimo laikais, nes kambaryje turėjom mini orkaitę, nors tai buvo griežtai draudžiama bendrabučio valdžios :). Bet ko tik nepadarysi dėl skanaus pyrago gabaliuko.


Išvertus iš lotynų kalbos „studentas“ reiškia – „uoliai dirbantis“. Terminas pradėtas vartoti Senovės Romoje. Pirmieji studentai iš Lietuvos apie 1380 metus studijavo Prahos universitete.

Pyragui reikės:
5 – 6 obuolių,
4 didelių kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
1 stiklinės miltų,
2 šaukštelių cinamono,
šlakelio juodo romo (čia jau šių laikų papildymas :) ).

Atskiriam baltymus nuo trynių. Trynius išsukam su ½ stiklinės cukraus ir šlakeliu romo.

Baltymus su likusiu cukrumi išplakam iki standžių putų.

Į trynių masę labai atsargiai įmaišome baltymus.

Beriam miltus ir išmaišome iki vientisos masės.

Obuolius nulupame, išsėkliname, supjaustome gabaliukais ir užberiam cinamonu.

Į kepimo popieriumi ištiestą formą pilam dalį tešlos. Ant viršaus beriam obuolius ir pilam likusią tešlą.

Pašaunam į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai.

Tikrinam mediniu pagaliuku.


Skanaus ir dirbkime uoliai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą