Na toks paprastas, kad jau nėra kur. Keptas dar studentavimo laikais, nes kambaryje turėjom mini orkaitę, nors tai buvo griežtai draudžiama bendrabučio valdžios :). Bet ko tik nepadarysi dėl skanaus pyrago gabaliuko.
Išvertus iš lotynų kalbos „studentas“ reiškia – „uoliai dirbantis“. Terminas pradėtas vartoti Senovės Romoje. Pirmieji studentai iš Lietuvos apie 1380 metus studijavo Prahos universitete.
Pyragui reikės:
5 – 6 obuolių,
4 didelių kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
1 stiklinės miltų,
2 šaukštelių cinamono,
šlakelio juodo romo (čia jau šių laikų papildymas :) ).
Atskiriam baltymus nuo trynių. Trynius išsukam su ½ stiklinės cukraus ir šlakeliu romo.
Baltymus su likusiu cukrumi išplakam iki standžių putų.
Į trynių masę labai atsargiai įmaišome baltymus.
Beriam miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
Obuolius nulupame, išsėkliname, supjaustome gabaliukais ir užberiam cinamonu.
Į kepimo popieriumi ištiestą formą pilam dalį tešlos. Ant viršaus beriam obuolius ir pilam likusią tešlą.
Pašaunam į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai.
Tikrinam mediniu pagaliuku.
Skanaus ir dirbkime uoliai!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą