Vis dažniau šilti orai kviečia pusryčiauti lauke. Ypač savaitgaliais, kai tie pusryčiai jau greičiau priešpiečiais tampa :).
Nuo senų laikų ant lietuvių pusryčių stalo buvo dedami pieno produktai: varškė, sūris, sviestas, grietinė, pienas. Vėliau daugelis pamėgo jogurtą, kurį iki šių dienų gardina dribsniais, uogomis ar kitais priedais.
Keksiukams reikės:
150 g sviesto,
2 kiaušinių,
100 g rudojo cukraus,
1 gerai prinokusio banano,
350 g kreminės varškės,
150 g kvietinių miltų,
50 g smulkių ruginių miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
šlakelio vanilės ekstrakto,
stambaus cukraus.
Kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi, kiaušiniais ir vanilės ekstraktu.
Į masę įmaišome šakute pertrintą bananą ir varškę.
Atskirame dubenyje sumaišome visus miltus ir kepimo miltelius. Mišinį beriam į masę ir gerai išmaišome.
Kepimui galima naudoti keksiukų formeles arba didesnę kekso formą. Iš nurodyto kiekio man gaunasi 12 vnt. keksiukų ir mažas keksas, kuris kitą dieną keliauja į darbą :). Kepinio viršų pabarstome stambiu cukrumi.
Pašaunam į 180 °C įkaitintą orkaitę keksiukus 30 minučių, keksą ilgesniam laikui. Patogiausia tikrinti mediniu pagaliuku.
Skanaus ir tingių pusryčių!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą