2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Pusrytiniai varškės keksiukai


Vis dažniau šilti orai kviečia pusryčiauti lauke. Ypač savaitgaliais, kai tie pusryčiai jau greičiau priešpiečiais tampa :).

Nuo senų laikų ant lietuvių pusryčių stalo buvo dedami pieno produktai: varškė, sūris, sviestas, grietinė, pienas. Vėliau daugelis pamėgo jogurtą, kurį iki šių dienų gardina dribsniais, uogomis ar kitais priedais.

Keksiukams reikės:
150 g sviesto,
2 kiaušinių,
100 g rudojo cukraus,
1 gerai prinokusio banano,
350 g kreminės varškės,
150 g kvietinių miltų,
50 g smulkių ruginių miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
šlakelio vanilės ekstrakto,
stambaus cukraus.

Kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi, kiaušiniais ir vanilės ekstraktu.

Į masę įmaišome šakute pertrintą bananą ir varškę.

Atskirame dubenyje sumaišome visus miltus ir kepimo miltelius. Mišinį beriam į masę ir gerai išmaišome.

Kepimui galima naudoti keksiukų formeles arba didesnę kekso formą. Iš nurodyto kiekio man gaunasi 12 vnt. keksiukų ir mažas keksas, kuris kitą dieną keliauja į darbą :). Kepinio viršų pabarstome stambiu cukrumi.

Pašaunam į 180 °C įkaitintą orkaitę keksiukus 30 minučių, keksą ilgesniam laikui. Patogiausia tikrinti mediniu pagaliuku.


Skanaus ir tingių pusryčių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą