2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis

Lazanija su moliūgu


Vieną vakarą vienas mielas namiškis pareiškė, kad vieną mėnesį bus vegetaru. Jeigu manote, kad tuo labai mane išgąsdino, tai klystate. Aš net apsidžiaugiau, nes mėsą namuose valgom gana retai, dažniau svečiuose, kaip aš sakau, kad mano pomėgiai, įsitikinimai ir įpročiai nesukeltų aplinkiniams problemų :).

Atsisakymas valgyti mėsą, tai dar nėra tikrasis vegetarizmas. Tačiau tai jau žingsnelis link to :). Teisingai suderintas vegetariškas meniu gali visiškai patenkinti žmogaus organizmo poreikius, o rimti tyrimai įrodė, kad vegetarizmas gali pratęsti gyvenimo trukmę, pagerinti sveikatą ir žymiai sumažinti vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Nežinau, ar labai norėčiau gyventi daug ilgiau, bet bent jau išvengti visų ligų būtų labai priimtina turbūt visiems :).

Lazanijai reikės:
0,5 kg moliūgo,
6 – 7 saulėje džiovintų pomidorių (gali būti ir aliejuje),
2 skiltelių česnako,
6 makaroninių lakštų, skirtų lazanijai (arba tiek, kad pasidengtų turimas indas),
šlakelio aliejaus,
50 g sviesto,
2 šaukštų miltų,
250 ml pieno,
geros saujos tarkuoto kieto sūrio,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų pipirų,
žiupsnelio mėgiamų žolelių.

Moliūgą supjaustome juostelėmis ir beriam į troškintuvą su įkaitusiu aliejumi. Moliūgui šiek tiek suminkštėjus beriam pasmulkintus pomidorus, įspaudžiam česnaką. Galiausiai suberiam druską ir prieskonius. Patroškinam keletą minučių ir nukeliam nuo ugnies.

Išverdam baltą padažą. Sviestą išlydome, į jį beriam miltus ir gerai išmaišome iki kol viskas susiklijuos į košelę. Pilam pieną. Likus kelioms minutės iki virimo beriam sūrį ir pastoviai maišome iki sūris ištirps ir padažas pradės tirštėti. Padruskinam šiek tiek.

Indą, kuriame kepsim, ištiesiam kepimo popieriumi, tačiau to daryti nėra būtina :). Pilam kelis šaukštus balto padažo ant dugno. Išlyginam ir dedam lazanijos lakštus. Beriam moliūgo masę. Dedam lakštą. Pilam baltą padažą. Ir taip sluoksniuojam iki turim ką :). Paskutinis sluoksnis turėtų būti iš balto padažo.

Šaunam į įkaitintą iki 180 °C orkaitę 30 minučių.

Iškepusi lazanija yra gana „sultinga“, tad papildomo padažo visiškai nebesinori.

Skanaus ir mažinkite įvairių ligų rizikas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą