2010 m. gegužės 5 d., trečiadienis

Šaltalankio želė


Nors labai įdomu pasisukioti virtuvėje gaminant, kokį gudrų patiekalą, bet kartais labai norisi, kad būtų greita, skanu, netikėta. Taip visada yra naudojant agarą. Pirmą kartą skanaujantys nesupranta, kuomet aiškinu, kad tai želė, tačiau ne iš kiaulienos :).

Agaras – augalinės kilmės želatina, išgaunama iš kelių rūšių jūrinių raudonųjų dumblių. Ji tirpsta subėrus miltelius į verdantį vandenį, o stingsta kambario temperatūroje. Pati želė burnoje yra biri, netirpstanti, neturi mums jau žinomo gyvulinės kilmės želė tąsumo. Labai patogiai išsiima iš įvairiausių indelių, nereikia kišti į karštą vandenį. Labai tinka vaikams ir pastoviai gerkles persišaldantiems jų tėveliams, nes gali būti valgoma net šilta :).
Želė reikės:
1 l šaltalankio nektaro,
0,5 l vandens,
1 šaukštelio agaro miltelių.

Vandenį užverdam. Nuimam nuo ugnies.

Pastoviai maišant šluotele beriam agaro miltelius. Maišom, kol jie visiškai ištirpsta.

Supilam į šaltalankio nektarą.

Išpilstom į indelius ir paliekam kambario temperatūroje kol sustings. Tai įvyks per 30 min. Pamatysite patys :).


Skanaus ir gaivaus deserto!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą