2010 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Makaronai su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais


Arba „kai norisi skaniai ir greitai“ :).

Mano virtuvėje visada yra makaronų, kieto sūrio, saulėje džiovintų pomidorų ir raudonėlio bei baziliko. Daugiau nieko šiam patiekalui ir nereikia :).

Šią vasarą pomidorus bandėm džiovinti patys. Ir visai ne ant čerpių stogo, kaip, kad italai, ir ne orkaitėje, kaip, kad siūloma šiais laikais, o pirtyje :). Kadangi vyko intensyvus atsargų ruošimas žiemai, ir pirtis buvo naudojama ne visai pagal paskirtį, tai šalia kabančių obuolių skiltelių karolių, ant kepimo skardų įsitaisė ir mano bandomoji pomidorų partija :). Rezultatas buvo geras, tačiau didesni kiekį teks bandyti ruošti kitą vasarą :). Italai džiovintus pomidorus vartodavo žiemą, kuomet nebūdavo šviežių. Šiais laikais šis skanėstas mėgstamas įvairiais metų laikais ir įvairiose šalyse.

Patiekalui reikės:
makaronų,
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (itališkai pomodori secchi),
smulkiai tarkuoto kieto sūrio,
prieskonių: raudonėlio ir/ar baziliko, pipirų, druskos,
šlakelio aliejaus.

Makaronus beriam į pasūdytą verdantį vandenį. Aliejaus į vandenį galim ir nepilti, jeigu makaronus valgysim iš karto, o jeigu jų liks ir kitai dienai, tai aliejus pravers, nes makaronai mažiau sulips tarpusavyje.

Išvirtus makaronus pabarstom prieskoniais. Šiek tiek nuvarvintus ir pasmulkintus pomidorus dedam ant makaronų, pabarstom tarkuotu sūriu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą