2010 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Lietiniai su ikrais


Nors šiuos blynus galima valgyti su kuo tik širdis geidžia, ir šie blynai turbūt visų namuose yra kepami nuo vaikystės :). Mes šį kartą nusprendėme, kad lietinius valgysime su ikrais, ir taip žiemą, kuri daugeliui jau greičiausiai atsibodo, varysime iš savo terasos :). O kadangi jau šį savaitgalį žadama teigiama temperatūra, tai turbūt pasirinkimas taip valgyti buvo tinkamas :).

Sakoma, kad ikrai ypatingas delikatesas ir didelių pinigų simbolis. O kad taip Dievui į ausį :). Giliausios ikrų vartojimo tradicijos, žinoma, kad Rusijoje. XII a. ikrus statinėmis sūdydavo ir šaukštais kabindavo net prasčiokai. Kartu su rusų emigrantais po platų pasaulį keliavo ir ikrų valgymo tradicijos. Įdomu, kad Europoje juodieji ikrai buvo laikomi nuodingais, o Amerikoje jie buvo pateikiami tik vergams, dirbantiems sunkų darbą. Pasak vieno garsiausių rusų operos dainininko F. Šaliapino, ikrais ne užkandama, o jie užgeriami degtine :). Na, manau, kad mums iki to dar laaaabai toli :).

Lietiniams reikės:
1 kiaušinio,
1 puodelio pieno,
300 g miltų,
2 puodelių vandens,
3 šaukštų aliejaus,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
indelio ikrų.

Kiaušinį išplakame su druska ir cukrumi.

Pilam pieną. Išmaišome.

Beriam dalį miltų ir pilam šiek tiek vandens. Maišome. Vėl beriam miltų ir pilam vandens.

Galiausiai pilam aliejų ir viską gerai išplakame, kad neliktų gumulėlių.

Viską patogiausia maišyti šluotele.

Keptuvę patepam aliejumi ir pilam samtį tešlos. Pakėlę keptuvę nuo ugnies formuojam blyną.

Blyną verčiam, kuomet pajudinus keptuvę, jis lengvai atlimpa nuo dugno.


Iš šių produktų iškepu 10 lietinių.

Ant blyno pasėjam šiek tiek ikrų :). Susukam arba sulankstome. Jeigu spėjo atšalti, pašildom jau susuktus.

Skanu valgyti su grietine, ar užspausti šiek tiek citrinos.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą