2010 m. vasario 1 d., pirmadienis

Pizza fatta in casa


Gal todėl, kad šį savaitgalį pažiūrėjau paskutinę Krikštatėvio dalį, o gal todėl, kad mano svečiai užsisakė tik tokio maisto – šį kartą naminės picos receptas.

Pica neginčijamai yra italų. Į JAV jį turbūt atplaukė kartu su Vitu Korleone, o į Lietuvą kartu su atsidariusiomis sienomis :). Kiek teko lankytis Italijoje, ypač „bato“ apačioje, picos formos gali būti pačios įvairiausios, kaip ir jos pjaustymo ar karpymo būdai :).

Picos padui reikės:
15 g sausų mielių,
0,5 stiklinės šilto vandens,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio cukraus,
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus,
300 g miltų.

Mieles užpilam vandeniu. Išmaišom. Beriam druską, cukrų, pilam aliejų.

Skystą mišinį supilam į miltus ir užminkom tešlą. Minkom apie 5 - 10 min., kol tešla ims žvilgėti.

Uždengiam ir paliekam šiltai pakilti apie 2 val. Kartais, imuosi tokios gudrybės, kuomet reikia šiek tiek greičiau vaišinti svečius – tešlą kildinu orkaitėje, ją įkaitinus iki 50°C.

Tešlą skiriam į dvi dalis ir iškočiojam plonai. Perkeliam į miltais pabarstytą skardą. Pašaunam į 180°C įkaitintą orkaitę 5 – 7 min.

Iš tiek produktų man gaunasi 2 dideli įvairios formos picos padai per 2 skardas.

O jau ką dėti ant viršaus – tai kiekvieno šeimininko reikalas :). Tačiau prieš dedant įvairius produktus visada padą ištepu alyvuogių aliejumi (arba aliejumi, kuris lieka indelyje ištraukus saulėje džiovintus pomidorus) ir pomidorų padažu. Tuomet užbarstau smulkiai tarkuotą kietą sūrį. O dabar prasideda fantazijos: plonai pjaustytos kumpio riekelės, alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, kas mėgsta aštriau – pipiriukas :). Bandžiau picą tik su sūriais: kietas tarkuotas, mozarela, pelėsinis. Gavosi super :).


Ką bedėtume ant pado, nepamirškime baziliko, raudonėlio ar rozmarino šakelės.

Picą kepu 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 30 min., žiūrint kokio storio visų gėrybių sluoksnis ant viršaus :).


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą