2010 m. kovo 7 d., sekmadienis

Troškinta triušiena


Šį savaitgalį pirmą kartą lankiausi centrinėje ūkininkų turgavietėje, nes jau senokai gundžiausi išbandyti, ką nors skanaus iš triušienos. Triušiena valgiau vaikystėje, tačiau kažkokių prisiminimų iš to valgymo neišliko :). Keturmetei dukterėčiai patarus, kuris triušis galėtų būti skanesnis, vienas jų jau gulėjo mano krepšyje :).

Pasirodo, kad triušio organizmo beveik neveikia radiacija ir cheminės trąšos. Ši dietinė mėsytė labai tinka vaikams, maitinančioms mamoms, senyvo amžiaus žmonėms. Įrodyta, kad triušiena ne tik ekologiškiausia, bet ir vertingiausia mėsa, nes ją mūsų organizmai pasisavina 96 proc., kuomet kitų rūšių mėsos šis rodiklis nesiekia 50 proc. Vadinasi brangesnę triušieną labiau apsimoka pirkti :).

Patiekalui reikės:
½ triušio (pirkau visą, tačiau 2 valgytojams tikrai užtenka pusės),
½ didelės cukinijos (dar vis naudoju iš tėvų daržo),
3 – 4 morkų,
petražolės šaknies,
saliero lapkočių,
svogūno galvos,
3 – 4 skiltelių česnako,
1 stiklinės vandens,
50 g sviesto,
200 ml grietinėlės,
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų pipirų,
žiupsnelio raudonėlio,
šalelės rozmarino.

Triušį reiktų padalinti į kelis gabaliukus.

Padruskinus ir papipirinus apkepti. Kepant suberti smulkintą svogūną ir česnaką.

Tuo metu pasiruošti visas daržoves, jas supjaustant stambiais gabaliukais.

Apkeptą triušiena sudėti į gilų indą. Ant viršaus guldyti smulkintas daržoves, užberti druskos, pipirų ir raudonėlio.

Visą turinį užpilti stikline vandens, uždėti keletą gabaliukų sviesto. Uždengti.

Indą statyti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 200 °C temperatūros.

Po 30 min. užpilti grietinėlę ir šiek tiek pamaišyti daržoves.

Uždengus toliau troškinti apie 45 min.


Pateikus lėkštėje užberti rozmarino lapelių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą