2010 m. kovo 29 d., pirmadienis

Uramaki suši


Suši mūsų namuose gaminami visada – nežiūrint į orą, metų laiką, draugus, kurie renkasi pasibūti kartu. Ir visada juos gaminant ir valgant prisimenam kelionę į jų tėvynę.


Pasak interneto, dar Edo eroje suši buvo prasčiokų maistas, kuris buvo valgomas rankomis. Tik vėliau pradėta naudoti lazdeles. Dabar - tai visa valgymo kultūra, kuri plačiai pasklido po pasaulį. Tikrasis suši gaminamas prie valgančiojo akių. Gamindamas meistras pasakoja apie kiekvieną gabaliuką, laukia kliento nuomonės. Labai svarbu, kad visi produktai būtų švieži, jų būtų kaip galima didesnė įvairovė.

Uramaki suši reikės:
5 skrudintų jūros dumblių lapelių Nori,
400 g suši ryžių,
150 g lašišos,
1 avokado,
šlakelio ryžių acto,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
sojos padažo,
marinuoto imbiero,
japoniškų krienų Wasabi,
juodų sezamo sėklų.

Ryžius ir visus priedus paruošiam kaip jau buvo rašyta čia :).

Nori lapus perkerpam per pusę.

Bambukinį kilimėlį apsukam maistine plėvele.

Ant stalo tiesiam Nori lapelio pusę. Imam ryžius ir plonu sluoksniu dedam juos ant Nori lapo, iki krašto palikdami apie 1 cm.

Ant paskleisto ryžių sluoksnio pabarstom sezamo sėklų. Jas lengvai ranka prispaudžiam.

Keliam nuo stalo Nori lapą su visais ryžiais, apverčiam ir guldom ant bambukinio kilimėlio. Ryžių sluoksnis turi būti apačioje.

Ant viršaus dedam lašišos ir avokado juosteles.

Ritinėlį kilimėlio pagalba sukam taip, kad lašiša ir avokadas liktų viduryje. Šiek tiek paspaudžiam, kad ryžiai tvirtai apliptų. Ritinėlį išvyniojam iš kilimėlio.

Pjaustom, kaip parašyta čia :).


Valgom su sojos padažu ir Wasabi krienais. Užkandam imbieru.

Skanaus ir pradėkime planuoti keliones!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą