Žemuogės man, kaip turbūt ir daugeliui, primena vaikystę... Kiek jų priverta ant smilgų, kiek pribraidyta laukymėse ir pribėgiota saulėtose pamiškėse... O kai stiklinė ar kibirėlis jau link pilno, kiši nosį artyn ir kvėpuoji vasara...
Žemuogės ne tik sveikas maistas, bet ir puikus vaistas bei vitamino C ir geležies šaltinis. Ne veltui mama vis kartoja, kad privalom suvalgyti bent stiklinę žemuogių, kas padės išvengti mažakraujystės. Valgant žemuoges rekomenduojama jas pakramtyti šiek tiek ilgiau, nes tai puiki priemonė tirpdanti dantų akmenis, sauganti dantenas nuo uždegimų bei naikinanti nemalonų burnos kvapą.
Blynams reikės:
1,5 puodelio miltų,
0,5 puodelio cukraus,
1 kiaušinio,
1,5 (0,5 kg) puodelio raugintų pasukų,
0,5 puodelio aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Blynams reikės:
1,5 puodelio miltų,
0,5 puodelio cukraus,
1 kiaušinio,
1,5 (0,5 kg) puodelio raugintų pasukų,
0,5 puodelio aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Į kitą indą pilam pasukas, aliejų, mušam kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
Į sausų produktų mišinį pilam skystą dalį. Išmaišome iki vientisos masės.
Blynus kepame sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies. Jeigu pradeda degti – mažinam ugnį.
Blynus kirtome su žemuogėmis, trintomis su žiupsneliu cukraus.
Skanaus ir bėkime žemuogių!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą