2010 m. birželio 23 d., trečiadienis

Avinžirniai su špinatais


Kai vasara tokia šlapia ir vakarai apniukę, norisi kažko šildančio, aromatingo, bet greitai pagaminamo, kad nereiktų ilgam užtrukti virtuvėje, o galėtum dar ir su knyga pasėdėti.

Avinžirnių ir špinatų troškinys – Chana Palak – vienas populiariausių Indijoje, valgomas su indiška duona naan ar ryžiais. Kaip ir daugelyje indiškų patiekalų, taip ir Chana Palak, gausu prieskonių, kurie ir suteikia mums netradicinį skonį ir kvapą. Patiekalas puikiai tinka siekiantiems subalansuoti mitybą, kadangi avinžirniai – Chana, puikus baltymų šaltinis, o špinatuose – Palak, gausu geležies.

Troškiniui reikės:
2 puodelių virtų avinžirnių,
2 saujų špinatų,
5 – 6 pomidorų (naudojau mamos marinuotus pomidorus savose sultyse :)),
mažo čili pipiriuko,
mažo gabaliuko imbiero šaknies,
2 skiltelių česnako,
2 – 3 lauro lapų,
0,5 šaukštelio malto kmyninio kumino,
0,5 šaukštelio ciberžolės,
0,5 šaukštelio cinamono,
0,5 šaukštelio maltos kalendros,
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio garam masala,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštelis cukraus,
šlakelio aliejaus.

Avinžirnius reiktų užmerkti iš vakaro, tuomet jų paruošimas truktų trumpiau.

Į puodą pilam aliejų, beriam smulkintą čili pipiriuką, česnaką, lauro lapus, smulkiai tarkuotą imbierą. Šiek tiek paskrudinam.

Beriam pjaustytus pomidorus ir likusius prieskonius bei cukrų. Patroškinam keletą minučių.

Sudedam stambiai pjaustytus špinatų lapus, o jiems šiek tiek sukritus beriam virtus avinžirnius.

Viską gerai išmaišome. Jeigu padažas atrodo šiek tiek per tirštas įpilam šlakelį vandens arba avinžirnių nuoviro. Troškinam keletą minučių.

Labai tinka su ryžiais.


Skanaus ir gardžių kvapų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą