2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Šaltibarščiai


Turbūt nėra nieko geriau, tokią karštą dieną, kaip lengva, vėsi sriuba...

Šaltibarščius gamina ne tik lietuviai, bet ir lenkai, baltarusai, rusai. Užsieniečius, kurie susivilioja paragauti šios sriubos, dažniausiai stebina jų spalva, bet skonis patinka. Nors būna visko :).

Sriubai reikės:
2 - 3 virtų burokėlių,
2 – 3 agurkėlių,
2 kiaušinių,
šluotelės svogūnų laiškų,
apie 0,5 l kefyro (arba daugiau),
apie 0,5 l virinto šalto vandens (arba daugiau),
šluotelės krapų,
žiupsnelio druskos.

Burokėlius, agurkus, kiaušinius, svogūnų laiškus susmulkinam ir beriam į puodą.

Pilam kefyrą ir vandenį iki mums tinkamo tirštumo :).

Valgom su virtomis bulvėmis.

Skanaus ir atvėskime šiek tiek!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą