Labai lengvos, sočios, gaivios salotos vėlyviems savaitgalio pusryčiams arba ankstyviems pietums. O gal ir vakarienei :).
Kuskusas – šiaurės Afrikos šalių – Maroko, Alžyro ir Tuniso - virtuvės pagrindinis ląstelienos šaltinis. Kuskusas gaminamas iš manų kruopų, kurios yra šlakstomos vandeniu ir trinamos tarp delnų iki smulkių rutuliukų. Tuomet sijojamos ir džiovinamos. Žinoma, kad didesni kiekiai gaminami technikos pagalba.
Salotoms reikės:
100 g kuskuso,
2 pomidorų,
1 agurko,
1 avokado,
100 g Fetos tipo sūrio,
žiupsnelio šviežiai maltų įvairių pipirų,
žiupsnelio druskos,
šlakelio aliejaus.
100 g kuskuso,
2 pomidorų,
1 agurko,
1 avokado,
100 g Fetos tipo sūrio,
žiupsnelio šviežiai maltų įvairių pipirų,
žiupsnelio druskos,
šlakelio aliejaus.
Kuskusą užpilam verdančiu vandeniu, uždengiam ir paliekam keletui minučių brinkti.
Supjaustome daržoves, sūrį, avokadą.
Kuskusui išbrinkus, jį atvėsiname ir pašlakstome aliejumi, beriam daržoves, sūrį, pabarstome druska ir pipirais.
Skanaus ir laukiam Afrikos saulės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą