Vienas valgytojas, kuris ne itin mėgsta avinžirnius, valgė šį keisto pavadinimo patiekalą, ir vis kartojo, kad skanu, bet iš ko tai pagaminta prašė pasakyti vėliau :). O kita valgytoja, sakė, kad visai skanu, bet dar papildomai grūstais pipirais užsibarstė :). Trečiai valgytojai labai patiko su pomidoro riekele ar gražgarstėmis :). Žodžiu, pasirinkimas yra didelis.
Humusas – labai labai populiarus užtepas Vidurio Azijos virtuvėje. Valgomas su plokščia duona, daržovėmis, salotomis, vištiena. Gaminamas su įvairiais priedais: riešutais, žalumynais, džiovintais pomidorais, pipirais ir pan. Nors tai ir vegetariškas užtepas, tačiau pakankamai kaloringas, todėl jeigu kažką skaičiuojate reikia tai įvertinti :).
Humusui reikės:
3 puodelių virtų avinžirnių,
3 šaukštų sezamų sėklų pastos Tahini,
¼ puodelio alyvuogių aliejaus,
½ citrinos sulčių,
2 – 3 skiltelių česnako,
1 šaukšto malto kmyninio kumino,
1 šaukštelio druskos,
6 – 7 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
šlakelio virinto vandens arba avinžirnių nuoviro.
Avinžirnius reikia pasiruošti šiek tiek anksčiau, kad spėtų ne tik išvirti, bet ir atvėsti.
Beriam visus komponentus į virtuvinį smulkintuvą ir smulkinam iki vientisos masės.
Užtepo tirštumą reguliuojam avinžirnių nuoviru arba vandeniu. Jeigu galvojam šį patiekalą tepti ant skrudintos duonos – gaminam tirštesnį, jeigu norim dažyti agurkų ir morkų juosteles – pilam daugiau skysčio.
Skanaus ir pamirškime visas kalorijas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą