2010 m. birželio 29 d., antradienis

Humusas su saulėje džiovintais pomidorais


Vienas valgytojas, kuris ne itin mėgsta avinžirnius, valgė šį keisto pavadinimo patiekalą, ir vis kartojo, kad skanu, bet iš ko tai pagaminta prašė pasakyti vėliau :). O kita valgytoja, sakė, kad visai skanu, bet dar papildomai grūstais pipirais užsibarstė :). Trečiai valgytojai labai patiko su pomidoro riekele ar gražgarstėmis :). Žodžiu, pasirinkimas yra didelis.

Humusas – labai labai populiarus užtepas Vidurio Azijos virtuvėje. Valgomas su plokščia duona, daržovėmis, salotomis, vištiena. Gaminamas su įvairiais priedais: riešutais, žalumynais, džiovintais pomidorais, pipirais ir pan. Nors tai ir vegetariškas užtepas, tačiau pakankamai kaloringas, todėl jeigu kažką skaičiuojate reikia tai įvertinti :).

Humusui reikės:
3 puodelių virtų avinžirnių,
3 šaukštų sezamų sėklų pastos Tahini,
¼ puodelio alyvuogių aliejaus,
½ citrinos sulčių,
2 – 3 skiltelių česnako,
1 šaukšto malto kmyninio kumino,
1 šaukštelio druskos,
6 – 7 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
šlakelio virinto vandens arba avinžirnių nuoviro.

Avinžirnius reikia pasiruošti šiek tiek anksčiau, kad spėtų ne tik išvirti, bet ir atvėsti.

Beriam visus komponentus į virtuvinį smulkintuvą ir smulkinam iki vientisos masės.

Užtepo tirštumą reguliuojam avinžirnių nuoviru arba vandeniu. Jeigu galvojam šį patiekalą tepti ant skrudintos duonos – gaminam tirštesnį, jeigu norim dažyti agurkų ir morkų juosteles – pilam daugiau skysčio.

Skanaus ir pamirškime visas kalorijas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą