2010 m. birželio 20 d., sekmadienis

Žiedinio kopūsto maltinukai – kofta


Kai nėra galimybės pietauti namuose, šilti pietūs keliauja į darbą termose. Tad visada malonu įsimesti, ką nors naujo ir įdomaus ir šiek tiek erzinti kolegas, ryjančius sumuštinius :).

Kofta – mūsų maltinukų, kotletukų giminaičiai iš Azijos, dažniausiai gaminami iš maltos avienos ar jautienos maišant su įvairiausiais priedais. Patiekalas, kaip greitas maistas, paplitęs visose Islamo virtuvėse. Indijoje labai populiarus vegetariškas variantas valgomas su aštriais padažais. Kofta galima virti, kepti, troškinti.

Maltinukams reikės:
nedidelės galvos žiedinio kopūsto,
mažo gabaliuko imbiero šaknies,
1 stiklinės žirnių miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
čili pipiriuko,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio ciberžolės,
1 šaukštelio malto kmyninio kumino,
0,5 šaukštelio maltų juodų pipirų,
1 šaukštelio džiovinto mairūno,
aliejaus kepimui.

Žiedinį kopūstą susmulkinam kapokle.

Smulkiai sutarkuojam imbiero šaknį ir susmulkinam pipiriuką (be sėklyčių). Viską beriam į kopūstų tarkę.

Žirnių miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais, druska ir suminkome su kopūstų mase.

Formuojam maltinukus, kuriuos kepam įkaitintame aliejuje.

Galima patiekti su įvairiais mėgstamais padažais, salotomis, koše.


Skanaus ir pavaišinkime kolegas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą